• 01.JPG
  • 02.JPG
  • 03_1442909648.png
  • Foto restauratie  pand Singel.jpg

Artis

In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed samen. In het historische stadspark staan - naast alle dieren- eeuwenoude bomen, heel veel sculpturen en bijna 30 monumenten. Het complex is de oudste diergaarde in Nederland met een landschappelijke padenstructuur en diverse bijzondere gebouwen. Waarvan de stijl zeer divers is: classicistisch, exotisch, chaletstijl, romantisch of zakelijk functioneel. De bebouwing aan de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan heeft bovendien invloed op de beleving van de buurt.

Dit alles samen levert het grote verhaal van de natuur en haar betekenis voor onze samenleving. Een groot aantal rijksmonumenten in Artis is gerestaureerd en de afgelopen jaren werd er veel aandacht besteed aan de groene functie van Artis in de stad. 

Op het terrein van Artis staan 27 rijksmonumenten en 1 gemeentelijk monument. Het Aquarium, het Groote Museum en de historische vijvers en bruggen worden de aankomende jaren grondig gerestaureerd.

 

© 2020 FIM Nederland - Webdesign & CMS by Mulberries Agency - Sitemap

Vragen of opmerkingen? 

Heeft u vragen over de activiteiten of lidmaatschap van de FIM? Neem dan contact op met de ambtelijk secretaris, de heer Jephta Dullaart. 

email: dullaart@fimnederland.nl

telefoon: 06-11 629 551.