• 01.JPG
  • 02.JPG
  • 03_1442909648.png
  • Foto restauratie  pand Singel.jpg

Nationale Monumentenorganisatie (NMo)

Het uitgangspunt van de NMo is om monumenten efficiënt te behouden en te beheren. De NMo doet dit door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld te verenigen en te delen en monumenten te verwerven. Hierbij beperkt de NMo zich als enige monumentenorganisatie in Nederland niet tot een thema of een geografische regio. Zo biedt de NMo een onderkomen aan monumenten die buiten het bereik van bestaande organisaties voor monumentenbehoud vallen. Op deze manier voorziet de NMo in een sterke behoefte in de van oorsprong versnipperde Nederlandse monumentenwereld. De NMo bevordert samenwerking in de monumentensector en beoogt meer monumenten in Nederland veilig te stellen voor generaties na ons. De schaalgrootte van de NMo maakt professioneel vermogensbeheer mogelijk zoals ook wordt toepast bij gevestigde organisaties zoals de National Trust en English Heritage in Engeland. De NMo is geassocieerd lid van de International Trusts Organisation (INTO).

De NMo beheert momenteel 29 monumenten. Klik hier voor een overzicht van de locaties van de monumenten. Klik hier voor foto’s en bezoekinformatie. 

Nationale Monumentenorganisatie (NMo)
Voormalig Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem  
Zaal 9 en 10
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort
Contact: 033 – 7600264
info@nationalemonumentenorganisatie.nl

© 2020 FIM Nederland - Webdesign & CMS by Mulberries Agency - Sitemap

Vragen of opmerkingen? 

Heeft u vragen over de activiteiten of lidmaatschap van de FIM? Neem dan contact op met de ambtelijk secretaris, de heer Jephta Dullaart. 

email: dullaart@fimnederland.nl

telefoon: 06-11 629 551.