• 01.JPG
  • 02.JPG
  • 03_1442909648.png
  • Foto restauratie  pand Singel.jpg

Stichting Kastelen, Historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL)

Stichting digitaal portaal voor Nederlandse Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) kwam voort uit het Themajaar voor de historische buitenplaatsen 2012. Samen met vele vrijwilligers streeft sKBL naar meer samenhang en digitale helderheid op internet waar het informatie over Nederlandse kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen betreft.

sKBL draagt op meerdere manieren bij aan de instandhouding van kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen (KBL) in Nederland:

1. We proberen door het ontsluiten van toegankelijkheidsinformatie van KBL het grote publiek te interesseren voor dit cultuurgroene erfgoed en voor het behoud hiervan. Om dit doel te bereiken is ons digitale portaal beschikbaar. Zie hiervoor www.skbl.nl waar over meer dan 800 Nederlandse KBL met behulp van zoeksleutels bezoekersinformatie te vinden is. Deze landelijke informatie was tot voor kort niet voor een breed publiek beschikbaar.
2. Wij trachten de uiteenlopende direct betrokkenen in het cultuurgroene veld tot samenwerking en verbinding te brengen. Die werelden bestaan uit particuliere KBL, KBL die worden beheerd door TBO’s, kasteelmusea, KBL die als horecagelegenheid worden benut en KBL die als klooster, zorginstelling, bedrijf of wat dies meer zij in gebruik zijn. Inmiddels hebben zich ruim 100 donateurs als Vriend van sKBL aangemeld.
3. De Nederlandse KBL’s zijn slecht gekend in binnen- en buitenland. Daarom stimuleert de stichting evenementenmanagers, excursie- en reisorganisatoren om dit cultuurgroene erfgoed meer in evenementen en reisprogramma’s op te nemen.

sKBL
Herenweg 9
2105 MB  HEEMSTEDE

sKBL-directeur is René W.Chr. Dessing.
Mob. 06 22 801 668

info@skbl.nl

© 2020 FIM Nederland - Webdesign & CMS by Mulberries Agency - Sitemap

Vragen of opmerkingen? 

Heeft u vragen over de activiteiten of lidmaatschap van de FIM? Neem dan contact op met de ambtelijk secretaris, de heer Jephta Dullaart. 

email: dullaart@fimnederland.nl

telefoon: 06-11 629 551.