• 01.JPG
  • 02.JPG
  • 03_1442909648.png
  • Foto restauratie  pand Singel.jpg

Stichting Klinkend Erfgoed Nederland

Luidklokken, carillons, torenuurwerken en orgels zijn een gemeenschappelijk bezit en niet meer weg te denken bij het ervaren van onze omgeving. Ze geven een beleving die onze voorouders ook moet hebben gehad. Het verleden klinkt letterlijk dóór, en is nog steeds hoorbaar. Er is weinig ander erfgoed dat een vergelijkbaar authentieke indruk op ons kan maken. Klinkend erfgoed is de audio-component van ons verleden, maar ook van de publieke ruimte in onze tijd. Daarom zet Stichting Klinkend Erfgoed Nederland (SKEN) zich in voor behoud en vooral ontsluiting van dit bijzondere erfgoed. 

SKEN stimuleert het gebruik van klinkend erfgoed. De klanken van carillons en luidklokken bieden nog steeds een gedeelde ervaring van ongekende schoonheid in onze buitenlucht. Orgelklanken voegen een unieke dimensie toe aan een (kerk)gebouw, met of zonder liturgische functie. SKEN wil dat klinkend erfgoed bewaren en klinkend doorgeven aan nieuwe generaties. SKEN steunt organisatoren van klinkende evenementen en stimuleert erfgoedpartners om de veelzijdigheid van het klinkend erfgoed te ontdekken en te benutten.

Stichting Klinkend Erfgoed Nederland
Postadres: Kerkboog 2, 6511 VX Nijmegen

info@klinkenderfgoed.nl

© 2020 FIM Nederland - Webdesign & CMS by Mulberries Agency - Sitemap

Vragen of opmerkingen? 

Heeft u vragen over de activiteiten of lidmaatschap van de FIM? Neem dan contact op met de ambtelijk secretaris, de heer Jephta Dullaart. 

email: dullaart@fimnederland.nl

telefoon: 06-11 629 551.