• 01.JPG
  • 02.JPG
  • 03_1442909648.png
  • Foto restauratie  pand Singel.jpg

Vereniging Hendrick de Keyser

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur in Nederland. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en deze vervolgens te restaureren en te verhuren. De zo opgebouwde collectie geeft een representatief beeld van de Nederlandse architectuur- en interieurgeschiedenis. Het bezit is zeer divers: van Renaissance tot Art Deco, van Berlage tot Rietveld. De collectie omvat 387 bijzondere objecten, waaronder huizen, buitenplaatsen, villa’s, vissershuisjes, boerderijen en raadhuizen, verspreid over 93 gemeenten in heel Nederland. Het aantal verhuurde eenheden is vele malen groter. Een steeds groter deel van het bezit is toegankelijk voor publiek. Hieronder een aantal iconen van de Nederlandse architectuurgeschiedenis. Hendrick de Keyser heeft ruim 3500 leden voor wie activiteiten worden georganiseerd, waaronder open dagen, architectuurlezingen en rondleidingen.

De Vereniging heeft veel expertise opgebouwd met de uitvoering van restauraties. Kenmerkend is dat daarbij zeer zorgvuldig wordt gewerkt. Verhuur, fondsenwerving, subsidies, contributies, donaties en legaten maken de grote jaarlijkse restauratie-inspanning mogelijk. 

Vereniging Hendrick de Keyser

Herengracht 172

1016 BP Amsterdam

T 020 - 521 06 30

F 020 - 521 06 79

info@hendrickdekeyser.nl

© 2020 FIM Nederland - Webdesign & CMS by Mulberries Agency - Sitemap

Vragen of opmerkingen? 

Heeft u vragen over de activiteiten of lidmaatschap van de FIM? Neem dan contact op met de ambtelijk secretaris, de heer Jephta Dullaart. 

email: dullaart@fimnederland.nl

telefoon: 06-11 629 551.